Sivut

tiistai 26. helmikuuta 2019

JATKIS

PUTELLI -20
- Niin se Kusti jo kesällä kehuskeli että on semmoisen värkin ostanut... No mikäs se rahamiesten. Ei silti on se ollut minullakin mielessä, mutta epäilyttää onko siitä Mikosta kuskiksi? Se on tuon kiljun kanssa alkanut tuohustamaan. Päissään lähtee ajamaaan niin romuksihan se traktorinki ajaa, Paavo sanoi.
Aution Reino kaarratteli Letukan Isolan pihaan. Pysäytti sen pitkän kivinavetan edustalle. Miehet kapusi alas autonlavalta ja tulivat Paavon ja Reinon luo.
- Paavokos se mennee sisälle? Tuttu mies talossa, Jaska sanoi.
- Enhän minä koskaan talossa ole käynyt. Kusti kyllä on tuttu. Hyvinkin seon tuttu. Vain, että ei riitaa tulisi niin voinhan minä mennä. Odotelkaa tässä, Paavo sanoi.
Putelin Paavo lähti astelemaan arvokkain arvonsa tuntevan isäntämiehen askelin sisälle. Talo oli iso, melkein kuin kartanon päärakennus. Jopa sisäänkäyntejä on kaksi. Toiset ovet olivat kiinni, toisen sisäänkäynnin pariovista, oli toinen puoli auki.
Tästä ovesta Putelin Paavo työntyi isoon eteiseen, jossa siinäkin oli useita oveja. Paavo aprikoi kotvan ennen kuin valitsi oven jota arveli eniten käytetyksi. Raskas ovi aukesi suureen pirttiin, joka vaikutti autiolta.
Paavo astui sisälle suureen pirttiin ja jäi ihmetellen seisomaan ovipieleen. Pirtti oli todella iso. Kalusteista näki, että
talo oli vauras ja isäntäväki valistunutta
Uunin takaa keittiöstä hän kuuli ruokailuvälineiden kalahtelua ja arveli talonväen olevan juuri ruokailemassa.
Pirttiä kiersi tukevat puupenkit. Paavo istahti penkille, heittäen hatun päästään.
Paavolla alkoi kiirekin jo painaa. Miehet odottivat varmaan nopeaa toimintaa. Pimeäkin kohta lasketuu maisemaan...Ei kuitenkaan talonväen ruokarauhaa sopisi rikkoa.
jat.

Ei kommentteja: