Sivut

perjantai 22. helmikuuta 2019

JATKIS. -16

PUTELLI -16.
Pöydän ympärille kerääntynyt isäntäjoukko kuunteli tarkasti.
- Miten sinä Paavo ajattelit nyt homman hoitaa? Vaikka sadetta ei näy aivan tälle päivälle olevan tulossa... Auma on hajalla ja ilmojen armoilla, Rinteen Jaska sanoi.
- No enhän minä aivan tyhjänpäälle istu. Tuolla kirkolla satuin tapaamaan tuon naapurikylän napatalon, Isolan Kustin. Ollaan oltu paljon yksissä. Varsinkin tuolla kunnan luottamustoimissa. Hän kauppasi minulle maamoottoria, kun itsellään käynyt tarpeettomaksi. Oli ostanut traktorin. Sano myyvänsä sen moottorin halvalla. Minä sitä vähän varailin vain sanoin sille, että ensisin porukalla päätetään. Nyt tarve tulikin ennemmin kuin arvasin. Kuka on sitä mieltä että moottori haetaan, Paavo kysyi
- Ensiksi pitäis varmistaa onko moottori kunnossa ja pyöriikö sillä meidän rysky...
Jaska sanoi.
- No, siitä se Isola anto takuut! Sanoi, että takaisin saa tuoda ja hän maksaa rahat kaksinkertaisena takaisin. Rysky sillä Isolalla tuntui olevan samanlainen kuin on meilläkin, eikä koskaan ole voima loppunut vaikka sillä on silppuri siinä olkipuolella. Käsi pystyyn joka on sitä mieltä, että moottori haetaan, Paavo sanoi ja nosti itse kätensä pystyyn.
Kuin narusta nykäisten, jokaisen isännän käsi nousi ylös. Paavo silmäili naapureita hymyssä suin. Sitten hän sanoi, tyytyväisyyttä äänessään.
- Tämä on hyvä juttu. Ketkäs lähtevät minun kanssa moottoria hakemaan? Jos olisi kolme vapaaehtoista. Mennään tuonne naapurin veljesten luo. Siellä näkyy olevan Letukka kotona. Ne varmaan mielellään heittävät sen reissun. Eihän sinne Isolaan ole kuin parikymmentä kilometriä. No! Ketkä lähtee? Paavo kyseli.
jat.

Ei kommentteja: