Sivut

sunnuntai 10. helmikuuta 2019

JATKIS

PUTELLI -4.
Isäntä Paavo istahti isännänpaikalle pöydän päähän. Kohtalon Jussi, moottorinkäyttäjä ja myöskin sen omistaja, istuutui pöydän toiseen päähän - arvopaikalle. Muut tavalliset mökki-eläjät istuivat missä vapaata näytti olevan.
Kihnulan emäntä Lyyti, kaatoi kahvia siitä valtavasta kuparisesta kahvipannusta. Joka oli nimenomaan joukkokahvitteluja varten hankittu.
Isännät keskustelivat ilmoista. Jokainen eriperustein, ennustivat päiväksi tulevan suotuisan puintisään. Taivas olikin aivan selkeä, aurinko oli juuri noussut, säteiden kimaltaessa kuuraisessa piharuohossa.
Tunnelma oli pöydässä oli kuin juhlat olisi meneillään... Huolimatta arkisista pukimista, jopa likaisista kasvoista ja käsistä. Jokainen istuivat paikallaan jännittäen suurentalon erilaisia ruokailutapoja.
Eihän mökkipaikoissa ollut pöydässä tarjolla juuri muuta kuin jotakin lihasoppaa.
Isoissa taloissa oli palvilihat ja syltyt, sekä monenlaiset leikkeleet, voit ja täysmaidot. Saattoipa olla jopa kurkkuja ynnä muita kasviksia. Riippuen emännän taustasta.
Puintiaika oli emäntien jokasyksyinen kilpailu siitä, kenellä olivat pöydässä runsaimmat tarjottavat.
---
Vaikka Putelissa kahvipöytä oli ollut kovin koreaksi katettu, niin puintiväen noustessa pöydästä kato oli käynyt.
Tarjoamiset oli tehneet hyvin kauppansa... Jäljellä oli vain suuret pinot tyhjiä astioita tiskattavaksi, kun puintiväki lähti yhtenäisenä jonona puintipaikalle.
Rinteen Jaska, pienoisen tilan isäntä, toimi yhtymän vakituisena koneensyöttäjä, alkoi ensimmäisenä etsiä puisia kankia, joilla koneet nostettaisiin alas rattaitten päältä.
jat.

Ei kommentteja: