Sivut

tiistai 19. helmikuuta 2019

JATKIS

PUTELLI-13.
- Mikko, annapa olla! Ei se Jussi tahallaan viivytä, kun ei käy niin ei käy, Paavo sanoi pojalleen.
- Joo, vain eikös tässä pitäisi vähitellen saada muutakin aikaan, kun pelkkää Hopan rassausta, Mikko sanoi ja palaili puimakoneen toiseen päähän, toisten nuorten miesten seuratessa perässä.
Jussi veteli moottorin vipuja ja kokeili vielä johtoja, että kaikki olisi paikoillaan. Sitten hän sanoi Antille, joka koko ajan oli nojaillut moottorin jäähdyttäjän säleikköön.
- No niin Antti, kiepautahan Hoppa hörisemään, päästään irrottelemaan jyviä oljen nokasta.Nyt on oorningit kohillaan.
- Onkohan kaikki varmasti nyt kohdallaan? Pistähän ryyppyä sopivasti. Jussi, olehan jaakona nyt sitä lähettiin! Antti sanoi ja pyöritti kammesta.
- Pyöritä, pyöritä, jo lupailee. Eläelä, lopeta! Voi perkele, pari kierrosta olisit vielä veivannut, niin käyntiin olisi jäänyt, Jussi harmitteli.
- Eihän tätä sentään minuutti tolkulla jaksa veivillä pyörittää, huh, huh, eihän se pirun mylly edes luvannut, Antti sanoi hengästyksissään.
- Melkein lähti, olisikos kastellut tulpat? Taisin liikaa antaa ryyppyä. Ei siinä auta. Ne on puhdistettava. Ei siinä kauaa mene. Yksi kullin luikaus, Jussi sanoi.
- No, voi helvetin kuusitoista nyt tämä kyllä alkaa mennä liian pitkälle, jälleen kerran. Jussi! Miksi et jo aamulla laittanut sitä konettasi kuntoon? Istuskelit ilman aikojaan, kun muut laittoivat ryskyä? Paavokin alkoi hermostua.
- Kyllä tämän piti kunnossa olla! Jussi puolustautui.
- Piti, piti ja piti, eihän se rysky pyöri jos ei moottori ole kunnossa. Voi helvetti se on joka syksy samaa saikkaamista. Ensi syksynä kyllä laitetaan yhtiölle uusi maamoottori. Helvetti saa väekkyä turhan panttina tämmöiset komeat päivät. Saat sinä Jussi viedä sen Hoppasi hevonvittuun, Paavokin pikkusen alkoi suuttua.
jat.

Ei kommentteja: