Sivut

lauantai 23. helmikuuta 2019

JATKIS

PUTELLI -17
- Minä ainakin joudan, Jaska sanoi.
- Minulle sopii, sanoi Rantalan Risto.
- Minusta ei taida paljon olla apua sem- moisessa voimaa vaativassa hommassa, mutta meidän Antti olisi voimamies. Liekö se ehtinyt jo lähteä kotia? Pussilan isäntä, jo ikämies sanoi.
- Ei näy lähteneen. Tuolla pihalla näyttää vehtaavan tyttöjen kanssa, Risto sanoi ja kurkki ikkunasta pihalle. - Entäs Mikko ja Matti ja Esko? Nuoria riskiä miehiä?
- Sinne ei humalikoita oteta, loukkaavat ittesä, Paavo kuittasi kuivasti.
- Minäpäs käyn sanomassa ulkona, ettei se Antti lähde mihinkään, Pussilan isäntä sanoi.
- Käy sanomassa ja pyydä Antti kahville, niin sitten lähdetään. Aino, kaadahan sitä kahvia ja tuo yksi kuppi lisää. Tässä pian alkaa olla kiire, Paavo sanoi.
- Mikä se nyt on hätänä? Antti sanoi kun astui ovesta.
- Päätettiin lähteä hakemaan maamoottori tuolta naapurikylän Isolasta. Tarvitaan äkäistä voimaa, että saadaan se autonlavalle. Nuo Aution veljekset varmaan lähtenee sen hakemaan. Tule Antti pöytään kahville, kohta lähdetään, Paavo sanoi.
- Sepähän passaa! Sitähän sitte päästään, aamulla viimeistään puimaan...? Veisi vain Jussi sen Hoppansa pois haitoilta, siihen mennessä, Antti sanoi.
---
Aution veljeksistä Reino oli kotona, pajahommissa. Matti ja Erkki olivat pöllikuorman viennissä rekka-autolla. Lavaauto, vanha Letukka, oli valmiina lähtöön. Reino ei epäillyt lainkaan, miesten esittäessä asiansa.
jat.

Ei kommentteja: