Sivut

keskiviikko 27. helmikuuta 2019

JATKIS-21

PUTELLI -21.
Paavo, jopa ryiskelikin huomiota herättääkseen, se ei kuitenkaan tainnut kuulua suuren uunin takana olevaan keittiöön.
Paavo harkitsi jo lähteä katselemaan keitä keittiössä olisi, mutta samalla hetkellä talon isäntä saapui uunin takaa suutaan hihaansa pyyhkien.
- Päivää! Onhan täällä isäntä kotosalla. minä ajattelin jo, että sinä olet jossakin kokouksessa, Paavo sanoi.
- Mutta päivää! Minähän emännälle sanoin jotta tulikohan pirttiin joku? Enkä ollutkaan väärässä, Kusti sanoi ja tuli tervehtimään kädestä Paavoa.
- Minä menenkin heti asiaan, kun tässä pikkusen kiire hännässä... Sinähän puhuit kesällä, että sinulla olisi joutavana maa- moottori? Vieläkö se sinulla on? Vai joko olet sen kerinnyt hävittää, Paavo kyseli.
- Kyllähän se tuolla puimalassa on. Eikä sitä ole käytetty enää tänä syksynä ollenkaan. Traktorilla se on niin nätti pyörittää ja kuljettaa puimakonetta. Ei tarvitse enää pelätä ryskyn kaatumista. Kuten tiedät... se jonkun hurjan hevosen perässä se on onnessaan saako koneen ehyenä perille,Kusti sanoi.
- Meillä ne särky sovut Kohtalon Jussin kanssa, tunnethan sinä miehen, tuolta kunnastakin. Melkoinen änkyrä, Paavo sanoi.
- Kaikkihan sen Jussin tietää! Sillä on aina se omaetu ensimmäisenä. Vai meni sovut rikki? Se on murheellista kun välit menee naapurin kanssa poikki... No, sille ei voi mitään...Kusti sanoi.
- Eihän siinä mitään, vain kun moottori on meidän yhtymässä ollut Jussin, ikivanha Hoppa. Kyllähän sen kanssa on monet päivät odotettu, milloin se suostuu pyörimään... Nyt Jussi suuttui jumalattomasti, kun koko aamupäivän se sitä sepitti. Niin siitä minä pikkusen huomaotin, niin eikös tämä alkanut uhkaeleen, että vie moottorinsa pois. Minullapa otti niin luonnon päälle - sanoin, että siitä vain. Kehaisin vielä, että ei tule suru puseroon. Tämmöinen se on tilanne! Mielellään me moottori sinulta ostetaan, jos myyt, Paavo sanoi.
jat.

Ei kommentteja: