Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2019

JATKIS

PUTELLI-10.
Hankomiesporukka seisoskeli hankoihinsa nojaillen. Rinteen Jaska nousi jo syöttäjän paikalle, laitellen moottoripyörämiehen suojalaseja kasvoilleen.
Kuljun Saku, Saimin poika, oli asettunut Jaskan viereen "puukottajaksi" joka veteli terävällä puukolla lyhteitten olkisiteet poikki, ennen kuin syöttäjä työntäisi viljan koneen ulvovaan kitaan.
Kohtalon Jussi meni suoraan näpelöimään moottoriaan. Sitten kohta hän vinkkasi kädellään Pussilan Antille:
- Antti, nyt ovat tämmingit paikallaan, tulehan kiepauttamaan Hoppa pyörimään.
- No, onkos sinulla kaikki nyt varmasti kohdallaan? Että ei tarvitse puoltapäivää sitä veivata, niin kuin siellä Mattilassa! No niin... pidä varasi!
Antti tarttui käynnistysveiviin kiinni. Otti tukevan haara-asennon, kieputti sitten moottoria, kuin kahvimyllyä. Moottori ei luvannutkaan käynnistyä. Antti lopetti kiertämisen ja puuskahti:
- Melkein tämän arvasin...! Helvetti kun mies on koko aamun rassannut konetta niin varmasti joku paikka tullut väärinpäin?
- Kyllä kaikki tämmeet on oikein! Eihän vain nuo pojanmulkut ole käyneet rassailemassa?
- Eivät ole käyneet, mitäs sitä hulluja! Tuollahan ne oli kirppaa pelaamassa koko syöntiajan. Itse sinä olet pannut jotakin sen myllyn sieraimeen, tarkistelehan johdot onko kaikki paikoillaan? Antti sanoi.
- Eläpäs Antti hätäile! Annahan kun aattelen, olenko minä muistanutkaan bentsiiniä tankkiin? Ootapahan kun katsotaan! No voi sen saatanaa, eihän se moottori pyöri jos ei ole polttoainetta. Tankin pohjankin saattaisi vaikka tervata. Saatana, unohtui siinä kun tuo Antti näytti niitä voimiaan, Jussi puolustautui.
jat.

Ei kommentteja: