Sivut

maanantai 25. helmikuuta 2019

JATKIS-19

PUTELLI -19-
- Joo ei meitä ketään innostanut hevosen perässä juoksu. Eikäpä muutenkaan ole sitä maahenkeä. Kantturoiden kanssa saikata yöt ja päivät. Ei kiitos! Vaikka tämä autohommakaan ei ole kullanvuolemista, niin joten kuten kuitenkin mutkassa pysyy. Varsinkin kun tykkää hommasta. Meillä vielä lisäksi, riittää noita miehiä. Auto onki liikkeellä jatkuvasti. Miehet vain vaihtuu. Tahtovat vain nuo autot olla liian heikkoja. Menee vetoakselia ja periä ja vaihdelaatikoita.
Senhän tietää, että kun remontinpuolelle joutuu. Se leikki se tulee tyyriiksi. Eikä tiliä tule jos auto ei liiku. Tämä Leena se on kova rauta. Hehhee! Pellot ne kyllä joutaisi vuokrata, kun joku edes vähäisenkään maksaisi, Reino sanoi.
- Vuokratkaa minulle! Vain se pitää olla pitkä vuokra-aika. Vähintää kymmenen vuotta. Nehän olisi tuossa niin sopivasti rajan takana... Suurentaa pitää jos meinaa pysyä ammatissa mukana. On lisäksi tuota jälkikasvua...Minkäs verran niitä nyt oli- kaan, Paavo kysyi.
- Onhan sitä viljeltyä kaksikymmentä eri hehtaaria, jopa reilusti. Huonossa kunnossahan ne ovat. Ojat on painuneet kiinni ja pajuja kasvaa. Siksipä velimiesten kanssa on puhuttu, että kun joku viljelisi, eivät metsittyisi, Reino sanoi.
-Tällä puheella, minä otan ne viljelyyn. Heti tehdään paperit kun täältä selvitään.
Jos että kovin kovaa vuokraa peri, Paavo sanoi.
- Sen verran on puhuttu, että alussa saa aivan ilmaiseksi. Sitten myöhemmin jos ne jotakin tuottaa niin sitten katsotaan. Joka tapauksessa, niihin maksuihin se homma ei kaadu, Reino sanoi.
- Hyvä, tehdään vain pitävät paperit... Siellähän se Isolan Kustin isopytinki hohtelee. On se komea kartano. Onkos se ostanut traktorin, kun näyttää pihalla sininen kone seisovan, Reino sanoi.
jat.

Ei kommentteja: