Sivut

torstai 5. huhtikuuta 2018

KOPRA--19.


Vesku ja Mörtti vetivät pöllittyjä savukkeita Pikkulan ainoan roskaruokapaikan " Yrmyn Grillin" sadekatoksessa. Kaljuksi ajellut päät paljaina he istuivat ikävystyneen näköisinä katosta kiertävällä penkillä. Vesku sytytti uuden savukkeen entisestä ja sanoi:
- Voi vittu! Ei mitään tapahdu, kyllä pitäisi lähteä isompiin mestoihin. Tämä Pikkula on niin mitätön rotankolo, ettei täällä pysty edes kunnon keikkaa tekemään. Hei Mörtti lainataan auto ja lähetään tekemään jokin suurempi keikka. Rahaa on pakko saada... ja paljon.
- Joo, joo, aina sinä niistä suurista keikoista puhut, mutta aina pupu menee pöksyihin, jos tosissaan aletaan suunnitella. Vittu, sinun kanssa mitään tule. Olet liika arka jätkä. Vain hei, kato tuolla tulee Simppa! Missähän se on ollut kun tuoltapäin tulee? Simppa hei! Tule tänne! Mörtti huusi ja huiskutti kädellään.
Simo oli huomannut kaverinsa jo kaukaa. Hänellä tuli kova halu pyörtää kulkunsa erisuuntaa. Kuitenkaan ei voinut kun kuuli Mörtin huudon. Velton näköisenä hän maleksi katoksen luo. Istahti penkille valppaan näköisenä ja kaivoi savukkeen.
- Mitä sällit? Onko tulta? Mörtti oli heti valmis palvelemaan johtajaa. Saatuaan tulen Simo sanoi: - Mitäs kiikarissa?
Mörtillä oli vielä Veskun sanat mielessä. Siksipä hän rehvakkaana sanoi:
- Tuossa suunniteltiin tosi keikkaa. Vittu täällä oo kunnon saumaa, mutta jos kimpassa pöllitään auto ja ajetaan Cityyn? Eihän sinne tule matkaa kun vajaa satanen. Siellä ollaan tarpeeksi tuntemattomia, että ei ainakaan kukaan tunne. Kamut hei! Katsokaa tuo Yrmy töllää meitä. Lähetään johonkin rauhallisempaan paikkaan, jos vaikka jotain syntysi, Mörtti sanoi lähtien samalla kävelemään tietä pitkin.
- En oikein tiedä. En taida kehdata. Ei oo nyt oikein vetoja siihen suuntaan. Jo auton saaminen on kiven takana. Ja vittu eihän täällä kunnon autoja ole. Latukoita ja riisikuppeja. Niilläkö sinivuokkoja pakoon pääsee? Kyllä pitäisi vähintään Bemu olla, Simo arveli.
- Vittu kyllä niillä muillakin pääsee. Mitähän ne muuten sinitakit tänään risteili Pikkulassa. Jotain on sattunut, ei ne Turhalasta asti turhaan tule tänne penkomaan, Mörtti sanoi.
- Joo, minäkin näin kun jepareiden Saappi ajoi aamulla tuonne kylälle. Mitä niillä lienee mielessä. Eihän se Simppa vain ole taas ollut asialla. Perkele pistänyt muutaman jätkän kylmäksi? Sitähän sinä olet aina suunnitellut, Vesku sanoi.
- Turpa kiinni, vai näytänkö miten homma toimii...? Simo hypähti Veskun eteen ja heristi hänelle nyrkkiään.
jat.

Ei kommentteja: