Sivut

lauantai 2. maaliskuuta 2019

JATKIS -24

PUTELLI -24.
- Hehee, kyllähän Jussi aina osaa katsoa missä helpoimmalla pääsee, Kusti naureli.
- Sanohan hinta, niin tiedetään, nostetaanko me värkki kyytiin? Miten se on Antti joko sinä pääsit ällänpäälle miten kone toimii? Ei mene sitten värkökseksi, Paavo kyseli.
- Luulenpa, että osaan sen kanssa touhuta, kovin oli yksinkertaista. Ja onhan se tuo Reino aina sitä varten että tullee hätiin jos ei omat konstit riitä. Semmoista moottoria ei olekaan jota Reino ei saa käyntiin. Ikänsä niiden kansa värkännyt. Vai mitä Reino sanot? Antti kysyi.
- No, onhan nuo ennemmin tae sitten myöhemmin alkaneet elämään. Ja varsinkin maamoottori on niin yksinkertainen värkki että sen kanssa pääsee helposti sinuksi, Reino sanoi.
- No silloin on asia kunnossa. Kusti nyt vain sano se hinta, niin päästään eteenpäin, Paavo sanoi
- Se kun on liikana ja tuommoisen moottorin myynti voiolla vaikeaa. Panen sellaisen hinnan, että varmasti kelpaa...! Maksatta kolmekymmentätuhatta, niin saatte viedä roskan pois, Kusti sanoi.
- Siitä rahasta ei edes tingata. Varmaan teilläkin on rahaa sen verran matkassa että pystytään heti maksamaan. Jaska ja Risto, teillä varmaan löytyy kummaltakin yksi
pitkäraha? Minulla oisi kyllä. Jaetaan sitten kokouksesa osakkaiden ja osuuksien mukaan mitä kukin maksaa. Reino, käypäs ja peruuta Letukka tuohon puimalan eteen. Aletaan me laskemaan rahoja, Paavo sanoi.
Kuuden miehenkäsissä moottori oli höyhenenkevyt ja hetkessä se oli nostettu auton lavalle. Sitten Kusti nosti hattuaan, kynsiskeli niskatukkaansa ja sanoi:
- Tuota siellä saattaisi emäntä keittää kahvit. Ajattelin, että kaupanharjakaisiksi.
- Ei nyt kuule jouda enää kahvituksille. Pitää saada huomiseksi asennettua kamppeet puintikuntoon.
jat.

Ei kommentteja: