Sivut

maanantai 18. maaliskuuta 2019

JATKIS-40.

PUTELLI.-40.
- Sydänsylissä sitä minäkin katsoin. Miten lieneekin justiinsa sattunut tuo hihna katkeamaan kun hevonen tuli. Se kun kilestää, niin se kilestää joka malliin. Tosin minä jo aamulla vääntelin tuota remmiliitosta, että mahtaneeko kestää. Oli aamulla jo pari hakasta repeytynyt. Ajattelin jos menee nämä kotipuinnit. Sitten olisi puintipaikanvaihdon aikana aikaa korjata. Vaan ei sitä pitäisi huonokuntoisella vehkeellä pelata, Risto selitti.
- Löytyykö sieltä edes remmihakoja? Eipä ole tullut ajateltua kun se Jussi on tämän voimapuolen valvonut. Mikko joko sinä olet katsellut hakoja? Paavo kysyi.
- Joo, oli siellä että ainakin tämä liitos saadaan liitettyä. Isot hakaset sieltä loppui, pieniä kyllä on, Mikko sanoi.
- Voi lempo! Liekö siellä pajassa yhtään tankoa? No, pitää katella illalla... Kyllä se pitäisi melko kauan kestää nyt kun tulee uudet päät. Varmaan lopun syksyä, jos ei mitään turmaa tule, Paavo sanoi.
- Kummallisen paljon näitä vastuksia nyt on ollut. Joko tämä lie viimeinen vastus? Onneksi näyttää näitä ilmoja riittävän. Se harmittaa kun pitäisi kynnöillekin keritä. Vaan onhan puinnitkin puitava, Risto sanoi
- Nythän siellä Jaska jo ruunansa kanssa tulee. Komeahevonen se on Jaskalla ja säyseä. Jaska sanoi, että se ei pelkää piruakaan, Paavo sanoi.
- No niin, nytpä hihna onkin taas päätä vailla. Ei muuta, kun hihna päälle ja puimaan. Kohtahan nuo loppuu. Kauroja ei monta kuormaa tule. Tulisiko kymmenen.- Keritään vielä illanpäälle viedä koneet suolle, Risto sanoi.
---
Kauratkin saatiin puitua iltapäivän tullessa. Jyväsäkit, joita on kertynyt muutamia kymmeniä, vietiin hevosella aitalle... Miehissä säkit tyhjennettiin laareihin.Kaikilla oli hymy herkässä, olihan viimein saatu taas yksi etappi suoritettua.
jat.

Ei kommentteja: