Sivut

tiistai 3. huhtikuuta 2018

KOPRA--17.


-Ei perkele! Nyt ovat sinitakit liikkeellä. Onko kukaan hairahtunut kiellettyihin puuhiin? Minä ainakin olen elänyt aivan nuhteettomasti. Rampe ethän vain sinä?
Koko porukka kääntyi katsomaan ikkunasta ja huomasivat kun kaksi poliisipukuista ja siviilipukuinen mies lähestyivät parakin ovea.
---
- No, hyvät päivät! Onhan täällä herätty jo uuteen päivään! Eihän nyt kellokaan tosin ole kuin vajaa yhdeksän, Kopra sanoi ja astui parakkiin sisälle.
Kukaan ei vastannut tervehdykseen. Sanattomana he vain katsoivat tulijoita.
- Tanekos se on porukan päällikkö? Kopra vähän ivallisesti kysyi. - Missäs porukalla on viime yö kulunut?
-No, eikös se valtesmanni tiedä, että sängyssähän ne yöt vietetään. Meillä se on tässä kyllä semmoinen siskonpeti. Kyllä siinäkin vuorokausi toiseksi vaihtuu. Kaikki siinä on oltu nukkumassa koko yö. Mitä sillä valtesmannilla on hukassa? Lempi sanoi ja kyhnytti itseään kainalostaan.
- Putsaria etsitään. Onkos hän näyttäytynyt täälläpäin, Kopra kysyi.
- Sekö kyylä? Sitä ei näillä kulmin siedetä. Painukoon Huitsin helvettiin koko Putsari, Tane sanoi ja kiivastuen pamautti nyrkillä pöytään.
- Se oli vissiin toissapäivänä kun näin sattumalta Putsarin osuuskaupan tienoilla. Sanoi pitävänsä tukikohtaa siellä Pullin kaupan takana parakissa. Siellähän mekin monta aikaa kattilakuntaa pidettiin, mutta löydettiin tämä lämpimämpi parakki, sanoi Kitinä äänellä joka oli kuin ruosteinen sarana olisi avautunut.
- Siinä ei kyllä vahinkoa tulisi vaikka sellainen Putsari katoaisi iäksi, Lempi sanoi, tuhahtaen halveksivasti.
- No mitenkäs se Lempi noin Putsariin on kyllästynyt. Ettei ole tullut heiluttua veitsen kanssa, Kopra sanoi ja katsoi Lempiä pistävästi.
Lempi katsoi nimismiestä kuin tämä olisi järkensä menettänyt, tokaisi sitten:
- Haista sinä valtesmanni vittu! Vain tietääkö se noin suuri herra mikä se sellainen on?
Kopra ei kiinnittänyt Lempiin enempää huomiota. Kääntyi taas Tanen puoleen ja kysyi:
-Onko varmaa, että illan jälkeen ei teidän sakista kukaan ole käynyt tuolla keskustassa?
-Varmahan se! Koko viiden remmi istuttiin jo eilisestä iltapäivästä tuossa kamiinan ympärillä. Kun onnistuttiin saamaan sisäistäkin lämmikettä muutama puteli. Itse kukin uuvuttiin illanpäälle tuohon lattialle. Rampe se vissiin jäi viimeiseksi. Päättelen siitä koska pullot näkyvät olevan tyhjiä.
- Miten on Rampe? Näinkö oli?
Äreän näköinen Rampe tuijotti eteensä synkkänä. Nimismies kuitenkin odotti vastausta. Vihdoin sitten toistetun kysymyksen jälkeen Rampe urahti:
jat.

Ei kommentteja: