Sivut

tiistai 22. elokuuta 2017

MARI -110.


- Minä olla se mieli, sauna olla paras paikka . Oo jos Paavo tulla vielä tänne. Silloin olla riemu rajaton, Lily sanoi ja heitti lisää vettä kiukaaseen.
- Mutta mitähän se Paavo sanoo, kun ollaan kajottu hänen yksityisyyteensä, Mari pohti.
- Mitä siinä voi olla muuta kuin se yksi mieli. Olla kovin hyvillään? Talo kaipaa se naisen käsi ja nyt on ollutkin kuusi kättä. Ja jälki kehtaa näyttää. Oo kun minä olla niin onnellinen kun saa tehdä joku onnellinen.
- Minulla alkaa olla kiire. Kello on jo kohta kuusi ja ammut odottaa lypsäjää. Jääkää te nauttimaan. Minun täytyy rientää, Mirja sanoi ja nappasi kauhallisen vettä kiukaalle.Poistuen samantien saunasta.
- Oo kun ihanan kuuma. Oo minä nauttia se koko sydän.Jos Paavo tulla , niin pestä mies kun on talokin puhdas, Lily sanoi.
- Minä ainakaan en niihin talkoisiin osallistu. Jotain rajaa. Enkä vieläkään käsitä miksi aamulla aloin koko touhuun. Mutta tehty mikä tehty.
- Tämä olla ihana päivä. Saada hyvää aikaan. ....Mikä se olla? Lily havahtuu äkkiä ulkoa kuuluvaan ääneen.
- Hihhii! Onko Lilylläkin hermot pinnassa. Volkkarin äänihän tuo oli. Mirja lähti lypsylle. Kyllä volkkarin äänen tunnistaa, Mari sanoi.
- Ai niin, minä en enää muistaa.
Naiset juttelivat niitä näitä. Lilyn rakennuksesta ja juhannus juhlista. Olihan juhannusviikko. Perjantaina olisi jo aatto. Keskustelu taukoaa kun saunaan kuuluu raollaan olevan ikkunan kauttä jälleen auton moottorin terävä nakutus.
- Herraihme, Paavo tuli. Tunnen mersun äänen. Nyt tuli tupenrapinat. Olisi sittenkin pitänyt lähteä samaanaikaan Mirjan kanssa, Mari tuskaili.
- Höpö höpö Mari, mennä ottamaan se kiitos vastaan. Hih vai tuodakko Paavo sauna?
- Äkkiä nyt hiiteen täältä. Pakko sille Paavolle on jotain selittää, Mari sanoi ja oli jo suihkun alla.
Kolina kuului eteisestä, kertoen että talon isäntä on saapunut kotiin. Naiset pukeutuivat nopeasti. Maria hermostutti , että housutkin meni jalkaan ensin väärinpäin.
- Samperin samperi, kaikkeen helvettiin sitä ryhtyy. Mistä sen tietää millä päällä talon Herra on, Mari kuiskutti .
- Kohta se nähdä. Lily sanoi, kohentaen vielä peilin edessä asuaan.
***
Paavo ajoi Mersunsa talonsa pihalle.Hän oli hyvällä tuulella Kaikki suunnitelmat oli onnistuneet tänään. Siitä hän muisti kiittää Jumalaa. Kuinka ihanaa oli tuntea Hänen hyvyydensä, Paavo ajatteli noustuaan autostaan.

Ei kommentteja: