Sivut

keskiviikko 16. elokuuta 2017

MARI. -104.


Täysi muutos tapahtui jälleen Paavon olemuksessa. Kumarrellen ja anteeksipyydellen hän katseli hämillisenä seuruetta.
Lily sai ensimäisenä puhekykynsä takaisin:
- Oi, sinä olla kovin prutaalimies. Ei ikinä olla mies heittänyt syrjä. Tämä minä muistaa . Ja pimu en olla, minä siveä frouva.
- Anteeksi rouva. Tunteeni sai ylivallan , enkä tiennyt lainkaan
mitä tein. En tiedä miten korvata menettelyni. Ja Kuljun veljeksille haluan sanoa, että en tuntenut heitä. Pikkupoikina viimeksi nähnyt.
- Kaikkea sattua. Lily ymmärtää, mutta haluta katsoa tämä yksi herrasmies, ollakko hän lintu vaiko kala. Mari tietää missä hänen farmi. Me tulla visiitti huomenna Marin kanssa. Jutella tämä ikävä tapaus, se juurtajaksain.
- Tuota, kun minulle ei oikein....Mari yritti, mutta Lily oli vauhdissa:
- Me tulevaisuus, olla naapuri tämä Paavo?....Mikä hän se sukunimi ? Ei muistaa.
- Paavo Lehtonen, rouva. Paavo ojensi kätensä ja Lily omansa, johon Paavo tarttui, nostaen sen herraskaisesti huulilleen.
- Oo, sinä olla yksi herrasmies. Ai, minä pitää mies jolla hieno käytös.
- Anteeksi hyvä herrasväki vielä häiriö. Toivotan arvon naiset huomenna tulemaan kello 12.00 Ehkä vietämme ikimuistoisen hetken. Näkemiin, minä lähden menemään, Paavo sanoi ja kumarrellen poistui autonsa luo.
- Oliko tuo Lehtosen Pate? Ohhon, ja aivan selvinpäin? Mitä hänelle on tapahtunut, Pena ihmetteli Paavon kaasuttaessa tiehensä
-Sama mies! Ja ei voi väittää, ettei muutosta ole tapahtunut. Sanoi tulleensa uskoon. Myynyt paljon tukkimetsää josta todisteena hieno auto. Vielä kuukausi taaksepäin oli kuin Ellunkana tuolla lavatansseissa, Mari selosti siiderin antaman kevyenolon siivittämänä.
- No mikäpäs siinä. Aina selvämies huutonsa vastaa. Lilyn käsissä Patesta tulee hyvin äkkiä kiltti poika. Mutta unohdetaan Paavot ja Pekat ja jatketaan iltaa, Pena sanoi.
***
Seuraavana aamuna Mari heräsi vaunustaan auringon säteillessä vaunun ikkunasta suoraan silmiin. Päätä pakotti ja oli muutenkin heikonlainen olo.
Muistikuvat illasta ja yöstä sai hänet hymähtämään. Miten kunto voi mennä niin heikoksi pelkällä siiderillä. Taisi olla terästystä laseissa, hän ajatteli.
Kotiutuminen taksilla pikkutunneilla oli muistissa aika hämäränä, Hitsi, missä Lily? Mari nosti päätään ja näki Lilyn hennon kehon pienenä kohoumana hanen makuupussinsa sisällä. Vaalea kiharainen pää vain näkyi makuupussin aukosta.

Ei kommentteja: