Sivut

keskiviikko 23. elokuuta 2017

MARI -111.


Ajatuksissaan hän asteli sisälle.. Mitä' ihmettä! Paavo seisahtui katsomaan muuttunutta kotiaan. Paikat kiilsi puhtauttaan ja tuoksu oli raikas kuin kesäinen tuulenhenkäys.
Paavo kiersi kaikki huoneet ja ihmettely vain kasvoi. Kuka tämän on tehnyt? Silloin aukesi eteisessä saunaanjohtava ovi ja hymyilevät Lilyn kasvot kurkisti Paavoa.
- Oo, isäntä palata. Me käyttää omaa se ajatus. Tehdä pieni operaatio.Olla paikka vähän sekaisin, Lily sanoi.
- Ai, nyt ymmärrän. Ihmettelin kuka on pannut paikat kuntoon. Jumala on sallinut tämän ihmeen tapahtua., Paavo sanoo ja ristii kätensä.
- Aivan me kolmistaan tehtiin. Ei nähdä mitään muita. Mirja olla se kolmas. Hän kuitenkin mennä se yksi lypsy, Lily sanoi.
Naiset katsoivat Paavoa. Huolitellun herrasmiehen elkein hän ojensi kättään ja
kiitteli naisia kädestäpitäen.
- Mitä turha. Me tehdä mikä voida. Ei olla ihmisen asunto. Olla kuin se yksi sikolätti, Lily sanoi.
- On ollut niin kiirettä viimeaikoina, että on taloushommat olleet heikoissa kantimissa. Olihan minulla taloudenhoitaja, mutta hän lähti keväällä. Uutta ei ole tullut hommattua. Mutta nyt on paikat kunnossa,
Paavo käveli edestakaisin huoneissaan kuin museon parketilla ympärilleen katsellen. Hän hämmästeli ääneen jälkeä, minkä naiset olivat hänen kodissaan saaneet aikaan.
- Nyt vasta itsekin herään ja huomaan, miten minä olen elänyt. Saastan seassa olen elellyt kuin mikäkin otus!
- Juhannuskin tulossa… ajateltiin, että juhannussiivot oli tekemättä… tuumi Mari.
- Miten voin korvata… kiitos ei riitä tästä…?
- Hui, hai! Kahvit jos tarjoat, suu melko kuiva, ehdotti Lily istahtaen penkille pöydän ääreen. Mari istuutui pöydän toiselle puolelle. Paavo kiirehti lataamaan kahvinkeitintä.
- Minkäslaisia juhannuksen viettosuunnitelmia teillä on? uteli Paavo mitatessaan kahvijauhetta suppiloon.
- E-ei kai me tiedetä vielä… josko lavalle tanssimaan…? arveli Mari.
- Ei olla sitä vielä suunniteltu. Ollut meillä niin paljon ohjelmaa, lisäsi Lily.
- Mitä te sinne synnin pesään kauniina kesän juhlana? Lähtekää kanssani kristikansan suureen kesätapahtumaan, se pidetään vain sadan kilometrin päässä. Sinne tulee kymmeniätuhansia ihmisiä eri puolelta Suomea! houkutteli Paavo.

Ei kommentteja: