Sivut

lauantai 19. elokuuta 2017

MARI.-107.


- Täh? Et kyllä voi olla tosissasi. Kuinka me voisimme kenenkään asunnoita alkaa nuohoomaan. Olet kyllä Lily uskomaton, Mari ihmetteli, ollen kuitenkin valmis pahimpaan, sillä tiesihän sen jo ennakkoon, että vastustelu vain antaa Lilylle lisää vauhtia.
- Ei olla mitään täh! Mari panna isoremmi päälle. Se yksi hetki, homma kun valmis, lily sanoi ja aukoi komeron ovia . mitä lie etsinyt?
Mari kiehui kiukkua. että muiden kämppiä putsaamaan, vaikka omakin oli kuin kaatopaikka. Mari istahti TV-tuoliin joka oli varmaan joskus nähnyt parempiakin aikoja. Saumat oli ratkeilleet ja jarrumekanismi oli holtiton.Varovasti tuolin reunalla istuen hän katseli silmät suurina serkkunsa touhuja.
Lily oli löytänyt etsimänsä. Varmaan jokin Paavon vanha froteinen kylpytakki näytti hassunkuriselta hänen päällään, mutta suojasi hyvin Lilyn hienoa vierailuasua.
Lily ei aikaillut sen enempää vaan alkoi raahata mattoja pihalle. Mari katsoi kauhulla nurkasta, mattojen alta paljastuneita, homehtuneita kissojen jätöksiä. Kissoja ei kyllä näkynyt, sen enempää kuin koiriakaan.
- Oi ei, Mari kiljaisi, minä en kyllä ala. Mulla tulee yrjö justiinsa. Lily lähdetään. Siivotkoon Paavo jos haluaa, ei ole meidän päänsärky.
- Sinä ei lähteä mihinkään. Tämä yksi seikkailu.Sinä alkaa , yksi tiski. Lily hommaa yksi lattia puhtaaksi, Lily touhusi kasvot punoittaen.
Mari katsahti tiskipöydälle päin. No, eihän noita nyt niin paljon näyttänyt olevan, kun tarkemmin katsoi. Jos kerran Lily, ei täässä huonommaksi jäädä.
Suitsait Mari oli kohta täydessä työntouhussa. Äkkiä hän muisti Mirjan. Sen enempää ajattelematta hän kilautti Mirjalle.
- Kuule mitä touhuat? Eikö? No tule äkkiä tänne Lehtosen Paten talolle, koet elämäsi yllätyksen. On tietysti Lily, hih eihän minäkään täällä muuten olisi. Joo tule, odotan kuin kuuta nousevaa.
Vain muutaman minuutin kuluttua keltainen volkkari saapuu matalalentoa Lehtosen pihalle. Muutama kana ja jostain piilosta ilmestynyt iso kollikissan rumilus, pyyhälsi läpi pihamaan, turvallisempia maisemia etsien.Pysäköiden volkkarin Lilyn Letukan viereen, Mirja hyppäsi autosta ja juoksujalkaa kiirehti sisälle.
- Voi taivas, hullujako olette? Paavo ei edes kotona ja täällä siivoustalkoot pystyssä. Entäpä jos Paavo ilmestyy keskenkaiken. Hänhän on hurahtanut uskoon ja on kylillä kulkenut julistamassa ilosanomaansa, samalla tuomiten kaikki naiset vähintään huoriksi, Mirja paasasi.

Ei kommentteja: