Sivut

lauantai 12. elokuuta 2017

MARI -100.

- Entä se toinen…? kiusotteli Pena tarkkaillen veljensä ilmettä.
- Älä puutu mun asioihin.
- Säkin puutuit mun. Miten sellasen amerikanpulun pidät muka tyytyväisenä, sehän on kuin tuuliviiri.
- Haastetta, hyvä veli, haastetta!
Veljekset kävelivät kaupan käytävää eteenpäin. Pena työnsi ostoskärryjä edellään, Kari käveli pitkin, harvoin askelin pari metriä jäljessä. Pena tutkaili välillä hyllyillä olevia purkkeja. Molempien ajatukset risteilivät jo tulevassa illassa. Kari ei erityisemmin olisi välittänyt koko touhusta, mieluummin hän olisi viettänyt iltaa kahdestaan Marin kanssa. Mutta kuitenkin Kari ymmärsi illan merkityksen liiketoimien onnistumisen kannalta tärkeäksi.
Kari havahtui hedelmätiskien tuntumassa, kun Pena latoi kärryyn sievoiset määrät hedelmiä.
- Kukahan nuo kaikki syö?
- Nyt ei pihistellä tarjoiluissa. Meillä ei ehkä ole uima-allasta tai huojuvia palmuja lähietäisyydellä, mutta jotain meillä täytyy olla vähintään yhtä paljon kuin Valloissa, ettei tipu tunne koti-ikävää, eiks niin? kysäisi Pena ja iski silmää.
Paavo katsoi pitkään Maria. Pienoinen suuttumuksenpuna hehkui vielä hänen poskillaan. Ilmeensä kuitenkin oli pehmeä ja ehkä vähän surullinenkin.
- Anteeksi Mari, olin liian hätäinen ja malttamaton. En todella tahdo sinulle olla töykeä, enkä tahdo sinua tuomita. Anteeksi pyydän ja toivon että jaksat unohtaa mitä sanoin. Tuo vanha vainooja kun juoksee aina kintereillä. Ollaanhan ystäviä Mari?
Mari oli hiukan ymmällään , miten menetellä yllättävässä tilanteessa. Hän ei tahtonut alkaa Paavolle selostamaan tunteitaan sinne taikka tänne.
Juuri silloin ajoi Lily pitkällä autollaan vaunun eteen. Hän oli pukenut poikamaisen farkkupuvun yllensä. Päässään hänellä oli huopahattu ja kaulassa punainen silkkiliina.
Kursailematta Lily marssi sisälle vaikka näki Paavon hienon auton pihalla.
- Ooo Mari sinällä vieras. Minä olla into täynnä. Oo esitellä sinun vieras. Ollakko hän meille suku?
- Ei ole varmaankaan sukua. Luokkatoverini peruskouluvuosilta. Silloin kun vielä täällä asuttiin. Paavo on tuosta naapurista. Varakas isäntämies. Kai huomasit Paavon uuden auton. Tuollaisilla ei ajele pojat puoletkaan. Mutta tämä on Lehtisen Paavo ja tässä Lily-serkkuni Ameriikasta.
Lily ja Paavo kättelivät toisiaan. Senjälkeen Paavo , syytelleen menojaan. Anteeksipyydellen päätään nyökytellen, poistui vaunusta. Lily oli haltioissaan.

Ei kommentteja: