Sivut

lauantai 26. elokuuta 2017

MARI.-114.

Rakennusmiehet olivat varmaan huomanneet ikkunasta, miten naisten oli käynyt. Viisi miestä kuin yhteisestä sopimuksesta marssi pihalle. Pena jonon keulilla nosti kättään tervehdykseen . Tultuaan lähemmäs hän huikkaa:
- Eikös Letukassa ollutkaan teräspyörät, kun naula lävisti?
- Ooo, pikku juttu. Kuka haluta se helppo homma?
- Tuota. Otappas sinä Kyösti ja vaihda rouvan autoon pyörä. Sinullahan on kokemusta asennustöistä. Ei varmaankaan ole ensimäinen kerta? Pena sanoi.
- Homma hoituu varmasti, sanoi reippaan näköinen nuorimies.
Mari seurasi ällistyneenä, kuinka nopeasti Lily oli kietonut pikkusormensa ympärille puolisen tusinaa raavasta rakennusmiestä. Lilyn ei olisi tarvinnut kuin sormiaan napsauttaa, niin nämä olisivat epäilemättä syöksyneet vaikka sementtiin.
Mari mietti, johtuiko Lilyn hurja vetovoima tämän eksotiikkaan, luontevaan esiintymiskykyyn vai rahaan. Ehkä se oli näiden kaikkien seikkojen yhteisvaikutusta, päätteli Mari ja muisti, kuinka ennätysajassa maanmittaustoimitus ja rakennuslupakierros olivat valmistuneet Lilyn tontilla. Normaalistihan sellaisten asioiden kanssa tuhrattiin viikkotolkulla, mutta tässä asiat oli sujuneet kuin rasvattuna, vaikka oli kesäaika. Olivatkohan kunnan isännät pelänneet, että potentiaalinen asukki häipyy dollareineen naapuripitäjään?
Lily kuljeskeli rakennustyömaalla kuin kotonaan ja heitteli miehille kinkkisiäkin kysymyksiä. Mari pysytteli sivummalla. Kari lähestyi häntä muiden ollessa loitommalla.
- Tavattaisko? Mitä aiot juhannusaattona? kysäisi Kari.
- Jaa-a. Siinä voi käydä vaikka niin, että suunnittelinpa minä mitä tahansa, Lily voi panna kaikki hyrskyn myrskyn, sanoi Mari.
- Eihän se nyt niin saa olla!
- Mutta käytännössä se menee niin. Enkä minä ilkeä hänelle siitä mitään vastaan sanoa. Onhan se hauska ihminen.
- Älä, perhana, anna sen pompottaa itseäsi. Tähän täytyy tulla jokin muutos.
- Mitäs sinä haluaisit tehdä juhannuksena? kysäisi Mari vuorostaan kuin vaihtaen takaisin alkuperäiseen aiheeseen.
- Nyt tiedän! Tulen hakemaan sut pois sieltä vaunulta. Jos menette yhdessä jonnekin, se pitää sua narussa koko illan.
- Katsotaan nyt…
***
Vähän myöhemmin Lily ja Mari kiisivät taas maantiellä. Lily piti ajaessaan aurinkolaseja, mikä teki hänestä aivan filmitähden näköisen. Aikaisemmin Marista oli silloin tuntunut maalaiselta, mutta viime aikoina hän ei kokenut sitä kielteisenä, vaan tunsi itsensä vahvaksi. Olihan hänellä enemmän tietoa ja kokemusta Suomesta ja suomalaisuudesta.

Ei kommentteja: